Tångvalla IP
5 februari 2023
13:00

Referat: Skanör Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Var inte själv på plats så jag tvingas lita till andras dåliga omdöme. Nej skojar. Jag har pratat med tränare och spelare och försöker sammanfatta det så gott jag kan.

Målvaktssituationen sedan Adrian brutit nyckelbenet och Buzz två revben är ju problematisk att lösa och får väl tills vidare lösas från gång till gång. Den här gången ställde sig Milad och Axel var sin halvlek.

Startelva var Milad – Yousef, Markus H, Ghafur, Markus Ah – Alexander, Abdoulaye Mbaye (ny spelare), ”Hans”, Didrik – Axel, Lamin medan Mohammed Ali och Martin Jörhov (ny spelare) började utanför. Dock så täta byten både ut och in och inom laget att det egentligen inte är så meningsfullt att dela in i startelva och avbytare. Bättre är kanske att säga vilka som delade speltid i de olika lagdelarna. I backlinjen spelade mest Markus Ah och Markus H och Ghafur medan Hans, Alexander, och Yousef spelade lite mindre. På mittfältet var det många som spelade någon gång under matchen; Mohammed Ali, Alexander, Abdoulaye, Hans, Didrik, Milad, Martin J och Lamin. I anfallet var det enligt uppgift bara tre som var delaktiga; Lamin, Yousef och Axel (vi spelade med bara en anfallare i andra) .

I första halvlek var Skanör Falsterbo tämligen överlägsna spelmässigt och hade ett stort bollinnehav. De pressade oss högt och när vi dessutom gjorde oss skyldiga till flera onödiga bolltapp och slarvade i största allmänhet i försvarsspelet så gjorde de 4 mål innan paus. Trots att vi var så tillbakapressade fick vi i alla fall till två ribbskott varav ett av Lamin i dess underkant.

I andra halvlek var det mycket som blev bättre även om baklängesmålen också i den här halvleken var en följd av slarv. Spelmässigt var det nu jämnt och så också målmässigt, två var vilket alltså gav slutresultatet 6-2 till Skanör Falsterbo. Våra mål gjordes av Yousuf och Alexander. Alexanders som var matchens sista var ett vackert skott i krysset.